Valitse aidot premium-tason Osstem-hammasimplantit

Valitsemalla aidot Osstem Implant -tuotteet varmistut, että saat huippulaadukkaat ja tutkitut hammasimplantit.

Mikä on hammasimplantti?

Hammasimplantti on titaanista valmistettu keinojuuri, joka asennetaan leukaluuhun. Implantin pinta on karhennettu, jolloin siihen saadaan laaja pinta-ala luutumista varten. Nykyaikaiset implantit luutuvat tiukasti kiinni leukaluuhun. Normaalitapauksissa implantti luutuu lähes 100 % varmuudella. Uudet implantit mahdollistavat implantoinnin myös yhä vaikeammissa tapauksissa.

Hammasimplantti tuntuu omalta hampaalta ja on kiinteästi osa sinua. Implanttien päälle voidaan rakentaa erinomaisesti paikallaan pysyviä yksittäisiä tekohampaita tai hammassiltoja. Kokoproteesit voidaan myös kiinnittää tukevammin paikalleen hammasimplanttien avulla. Erityisesti ns. mini-implantteja käytetään kokoproteesien kiinnittämiseen niiden edullisemman hinnan vuoksi.

Hammasimplantin perusrakenteeseen kuuluu leukaan upotettava (1) implantti eli fikstuura. Luutumisen jälkeen implanttiin kiinnitetään (2) jatke eli abutmentti. Jatkeen päälle valmistetaan varsinainen hampaan näköinen valkoinen (3) kruunu.

Ketkä asentavat hammasimplantteja?

Hammasimplantteja asentavat hammaslääkärit, erikoishammaslääkärit ja suu- ja leukakirurgit. Suomessa hammasimplantteja asennetaan pääsääntöisesti yksityisellä puolella, mutta myös julkisella puolella.

Hammaspuutos kannattaa korjata nopeasti

Puuttuva hammas vaikuttaa heti ulkonäköön etualueella sekä yleisesti purennan toimintaan. Lisäksi ajan myötä viereiset ja vastakkaiset hampaat työntyvät vapaaseen alueeseen, koska puuttuvan hampaan tuki puuttuu naapurihampailta.
Leukaluuhun hammaspuutosalueelle tulee ajan myötä myös muita muutoksia. Leukaluuhun voi muodostua luukadon aiheuttama painauma, jolloin luuta joudutaan kasvattamaan puutosalueelle ennen implantointia. Puutosalueen uudelleen luuduttaminen lisää hoidon kustannuksia, joten hammaspuutos kannattaa korjata mahdollisimman nopeasti. Ennen hampaanpoistoa olisikin hyvä, jos implanttihoidosta olisi sovittu etukäteen.


Kenelle voidaan asentaa implantteja?

Yleistäen implantteja voidaan asentaa kasvuiän ylittäneille perusterveille henkilöille. Yleensä alaikäraja on n. 20 vuotta. Yläikärajaa ei ole.

Milloin implantteja ei suositella asennettavaksi?

- leukojen kasvukehitys on kesken (lapset)

- jotkin sairaudet, kuten hoitamaton diabetes saattavat estää asennuksen

- suuhygienia on liian huono

- potilas tupakoi

- potilas narskuttelee hampaitaan (bruksaus).

Kysy aina arvio omalta hammaslääkäriltäsi, vaikka kuuluisitkin johonkin yllämainittuun ryhmään.


Millaisia puutoksia hampaistossa voidaan korjata implanteilla?

Implanteilla voidaan hoitaa yhden tai useamman hampaan puutokset. Yhden hampaan korvaaminen on erityisen hyvä hoitaa implanteilla, koska perinteistä hammassiltaa varten vierekkäiset hampaat joudutaan hiomaan pienemmiksi, jotta niistä voidaan ottaa tukea. Implanttia varten muita hampaita ei tarvitse hioa.

Useamman hampaan korvaamiseksi asennetaan useampi implantti, joiden päälle rakennetaan runko ja näkyvät hampaat.

Myös perinteiset akryyliproteesit voidaan tukea implantteihin, jolloin proteesi ei liiku käytettäessä.

Esimerkkejä implanttihoitovaihtoehdoista


Miten asentaminen etenee?

Aluksi tehdään yleisarvio tilanteesta ja potilaan terveydentilasta, otetaan röntgenkuvat ja suunnitellaan hoito. Varsinainen implantti asennetaan leukaluuhun seuraavaksi ja jätetään luutumaan paikalleen yleensä 3-6 kuukaudeksi. Osstemilla on tarjota myös implantteja erikoispinnoilla, joilla luutumisaikaa nopeutetaan, jolloin proteettiseen vaiheeseen päästään nopeammin. Väliaikainen hammasproteesi voidaan valmistaa luutumisen ajaksi ulkonäkösyistä. Luutumisen jälkeen otetaan suusta jäljennös perinteisesti jäljennösaineella tai digitaalisesti skannaamalla. Jäljennöksen avulla valmistetaan hammaslaboratoriossa näkyvät hampaanväriset osat eli kruunut, sillat tai kokoleuan implanttituetut proteesit.

Poskiontelon pohjan kohotus (sinuslift)

Varsin usein yläleuan taka-alueen implantoinnissa joudutaan kasvattamaan luun paksuutta poskiontelon puolelle, jotta implantille saadaan tarpeeksi tukea. Tähän toimenpiteeseen liittyy ns. poskiontelon pohjan kohotus (sinuslift) ja sitä varten Osstem on kehittänyt uutta potilasystävällistä tekniikkaa (CAS-kit).

Osstem CAS-KIT sinuslift luun kasvattaminen

Sinus lift poraamalla

Osstem CAS-kit -järjestelmällä poskionteloa lähestytään poraamalla erikoisporilla eikä vanhanaikaisesti vasaroimalla osteotomeilla. Vasarointi on potilaalle todella epämiellyttävän tuntuista. Itse poskiontelon pohjan kalvo irrotetaan CAS-kitillä hydraulisesti (nestepaineella). Uuden tekniikan ansiosta luutumismateriaali saadaan lisättyä paikalleen samasta reiästä, johon implantti asennetaan.

Aikaisemmin luutumismateriaalia varten on taka-alueelle tehty ylimääräinen aukko yläleuan sivulle, ns. lateraali-ikkuna, josta luusiirre on viety sisään poskionteloon. Osstemin uuden CAS-kit -tekniikan ansiosta vältytään useimmissa tapauksissa ylimääräiseltä lateraaliavaukselta. Tästä syystä Osstem CAS-kit -tekniikka aiheuttaa potilaalle vähemmän jälkikipuja sekä kasvon alueen mustelmia. CAS-kit -tekniikka nopeuttaa paranemista ja on potilaalle huomattavasti miellyttävämpää. Sinun kannattaa kysyä hammaslääkäriltäsi tai kirurgiltasi käyttääkö hän CAS-kit -järjestelmää.

Luuta joudutaan kasvattamaan myös muualle ylä- tai alaleukaan, mikäli luuta ei ole riittävästä implantointia varten.

Katso havainnollistava video potilasystävällisestä CAS-kit -tekniikasta.

Miten implantteja hoidetaan kotona?

Implanttihampaita ja proteeseja hoidetaan kuin omia luonnonhampaita. Hampaat harjataan vähintään kaksi kertaa päivässä ja lisäksi käytetään erikoisharjoja, joilla puhdistetaan hammassillan pohjia ja hammasvälejä. Suun ja yleisterveydentilaa seurataan säännöllisillä jatkotarkastuksilla hammaslääkärin tai hygienistin luona. Jatkohoito kannattaa ottaa vakavasti, sillä hoidon laiminlyöminen saattaa johtaa tulehduksiin, jotka pahemmissa tapauksissa irrottavat implantin leukaluusta. Tämä onneksi on harvinaista.